Međunarodni dan sestrinstva – 12. svibanj 2023.: Naše sestre, naša budućnost.

12.05.2023. u 11:19 Novosti

“Naše medicinske sestre. Naša budućnost.” geslo je pod kojim se 2023. obilježava Međunarodni dan sestrinstva. Međunarodno vijeće medicinskih sestara – ICN tim geslom poručuje što želi za sestrinstvo u budućnosti kako bi se suočilo s globalnim zdravstvenim izazovima i poboljšalo globalno zdravlje za sve. “Moramo učiti iz lekcija pandemije i pretočiti ih u akcije za budućnost koje osiguravaju zaštitu, poštovanje i cijenjenje medicinskih sestara.” poručili su iz ICN-a.

Objavljivanjem izvješća o Stanju sestrinstva u svijetu, Globalnih strateških smjernica za sestrinstvo i primaljstvo te mnogih drugih važnih publikacija, ICN i druge organizacije dokazale su da su promjene nužne te pozvale na djelovanje i ulaganja u njegu. “Sada je vrijeme da pogledamo u budućnost i pokažemo što će ova ulaganja značiti za njegu i zdravstvo. “Naše medicinske sestre. Naša budućnost.”, kampanja je koja će rasvijetliti budućnost sestrinstva mijenjajući pogled na medicinske sestre od nevidljivih do neprocjenjivih u očima kreatora politike, javnosti i svih onih koji donose odluke koje utječu na pružanje i financiranje zdravstvene skrbi.

I dok svijet prepoznaje značaj medicinskih sestara i tehničara te ih smatra ravnopravnim partnerima pri kreiranju zdravstvenih politika, u Hrvatskoj danas one moraju izlaziti ispred bolnica i cestu kako bi se konačno obratilo pozornost na njih…

Svim sestrama i tehničarima koji su uz ljude u teškim, ali i radosnim trenucima života, kako bi im pružili ne samo njegu i medicinsku skrb već i nužnu utjehu od srca hvala na svemu što nam pružate i sretan vam Dan sestrinstva!

 


Tagovi | Međunarodni dan sestrinstva