ZUZNR pokrenuo nacionalnu kampanju “Stop ozljedama na radu”

16.02.2017. u 14:15 Novosti

Zavod za unapređivanje zaštite na radu, kao središnja javna ustanova nadležna za područje zaštite na radu, pokrenuo je prvu  Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“ 2016.-2018. s ciljem podizanja svijesti o značenju prevencije potencijalnih rizika na radu, mjerama za očuvanje radne sposobnosti radnika, načinu sprječavanja ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom te pozitivnim učincima za pojedince, poslodavce i društvo smanjenja izostanaka s rada zbog bolovanja i preranog napuštanja svijeta rada.

Primjenom praktičnih alata i provedbom Nacionalne kampanje „STOP ozljedama na radu“ u svakoj radnoj sredini namjera je razvijati kulturu zaštite na radu, informirati, educirati i motivirati sve ključne dionike za učinkovitiju provedbu mjera zaštite na radu uz razvoj dijaloga i socijalnog partnerstva.

Uz poruku „Zaštita na radu je i moja odgovornost!“ u kampanji se očekuje aktivno sudjelovanje poslodavaca, sindikata, radnika, povjerenika radnika za zaštitu na radu, ovlaštenika poslodavca za zaštitu na radu, stručnjaka zaštite na radu, specijalista medicine rada i sporta, rukovoditelja upravljanja ljudskim resursima, radničkih vijeća  i drugih dionika.

Sve potrebne informacije, upute i vodiče za aktivno sudjelovanje u kampanji možete pronaći na slijedećem linku:

 


Tagovi | kampanja | STOP ozljedama na radu | Zavod za unapređivanje zaštite na radu