Započelo zasjedanje Međunarodne konferencije rada

26.05.2021. u 16:14 Novosti

Nakon što je 2020. godine odgođena zbog pandemije, ove godine Međunarodna konferencija rada se prvi put u povijesti održava virtualnim putem i to u dva dijela. Prvi dio Konferencije odvijat će se od 3. do 19. lipnja, a drugi dio od 25. studenog do 11. prosinca 2021. godine. Ispred reprezentativnih sindikalnih središnjica, na ovogodišnjoj 109. Konferenciji sudjeluju Ivana Šepak-Robić (Matica hrvatskih sindikata) i Katarina Rumora (Nezavisni hrvatski sindikati).

20. svibnja 2021. godine održano je uvodno zasjedanje na kojem su izabrani službenici Konferencije, odobrena posebna pravila potrebna za održavanje Konferencije virtualnim putem te su imenovani odbori i radne skupine.

Na Konferenciji će se izabrati Upravni odbor Međunarodne organizacije rada, donijeti program i proračun. Kao i svake godine, raspravljat će se o kršenju standarada Međunarodne organizacije rada odnosno kršenju odredaba međunarodnih konvencija od strane pojedinih država članica. U okviru odbora održat će se i rasprava o socijalnoj zaštiti te posebna rasprava o cjelovitom pristupu u nošenju s posljedicama pandemije bolesti COVID-19. Krajem godine, u drugom dijelu Konferencije, raspravljat će se o nejednakostima u svijetu rada te o vještinama i cjeloživotnom učenju.


Tagovi | Međunarodna konferencija rada | MOR