Vjesnik Matice – Pregovori o plaćama ili kako vas je vlastita država iznevjerila

14.02.2017. u 13:08 Novosti

Prošle su dvije pune godine od kraja krize, BDP je od tada rastao, promijenile su se tri vlade, međutim niti jedna od njih nije rezervirala sredstva za ispunjenje obaveza prema zaposlenima u javnim službama.  U Vjesniku Matice hrvatskih sindikata saznajte kako je država iznevjerila vlastite zaposlenike, sve detalje o tijeku pregovora o plaćama koji su razotkrili Vladinu politiku te o Sporazumu koji je u krizi štitio osnovicu za plaće.

Uz temu pregovora pročitajte i kako je iz prvih 100 dana Vlade RH vidljivo kako niti sada nemamo ekipu koja može prepoznati najbolje interese zemlje i artikulirati nacionalno osviještenu politiku.

Poreznom reformom gotovo je 50 posto građana oslobođeno plaćanja poreza na dohodak, no istovremeno su promjene u poreznom sustavu dovele do povećanja nejednakosti u primanjima i dodatnog društvenog raslojavanja.

Nakon dužeg vremena Državni proračun nije karakteriziran pritiskom rezanja rashoda, međutim izgleda kako umjesto kreiranja održivog društvenog i ekonomskog okruženja Vlada ima neke druge političke prioritete.

O svim ovim intrigantnim temama čitajte u Vjesniku Matice hrvatskih sindikata u digitalnom izdanju:

 


Tagovi | 100 dana rada Vlade | državni proračun | porezna reforma | pregovori o plaćama | Vjesnik Matice