Vjesnik Matice hrvatskih sindikata – Sporazum o osnovici

04.02.2016. u 09:45 Novosti

Nakon što je ukupna proizvodnja u zemlji (BDP) porasla dva kvartala za redom više od 2% aktivirao se najvažniji sporazum koji članovi našeg sindikata imaju i koji pokriva 250 tisuća zaposlenika u javnim i državnim službama. Radi se o Dodatku Sporazumu o osnovici iz 2009. godine. On predviđa povišicu plaća kada gospodarstvu krene bolje. Međutim, formiranjem nove Vlade i izradom proračuna započinje novi ciklus naših briga. Već tri mjeseca mediji stvaraju klimu i pripremaju javnost za „bolne rezove“ u obrazovanju, znanosti, zdravstvu te drugim javnim i državnim službama i zgražaju se nad sindikalnim sporazumom. Najavljuju i priželjkuju daljnje smanjivanje naših plaća kao neizbježnu mjeru, kažu, za opstanak gospodarstva, države i nacije.

Što nam je do sada značio Sporazum, što nam donosi Dodatak Sporazumu, očekuje li nas dolaskom nove Vlade rast plaća ili bolni rezovi teme su Vjesnika Matice hrvatskih sindikata kojeg možete pročitati u donjem pregledniku:

Vjesnik možete preuzeti i u pdf formatu.

Tagovi | Sporazum o osnovici | Vjesnik