Uredi tri sindikata Matice teško oštećeni u razornom zagrebačkom potresu

28.03.2020. u 00:49 Novosti

S tugom priopćavamo kako je razoran zagrebački potres u nedjelju 22. ožujka 2020. nanio veliku štetu i trima sindikatima Matice.

Zgrade u kojima se nalaze uredi Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestra – medicinskih tehničara, Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, svi s lokacijama u staroj jezgri Donjeg grada, pretrpjele su znatna oštećenja radi kojih siguran rad u uredima i sami boravak u zgradama više nije moguć.

Zgrada Hrvatskog učiteljskog doma izgrađena 1889. godine u kojoj se nalazi sjedište NSZSŠH-a i Hrvatski školski muzej, jedan od simbola Trga Republike Hrvatske, već je i prije potresa pokazivala znakove velikog građevinskog umora, a sada je oštećena do te mjere da su procjene statičara da je velika opasnost od urušavanja te je opasna za kretanje i boravljenje u njoj.

Zaposlenici svih triju ureda srećom nisu stradali te rade od svojih kuća do osiguravanja privremenog i primjerenog prostora u kojem bi uredi mogli nastaviti rad do kraja sanacije postojećih zgrada ili pronalaska trajnog rješenja.

Suosjećamo s kolegama te im želimo čim prije pronalazak novih prostora ili povratak u obnovljene urede.

Zgrada Hrvatskog učiteljskog doma:


Tagovi | HSSMS-MT | NSZSŠH | potres | SHU