UPUTE ZA SUDIONIKE PROSVJEDA u subotu, 20. listopada 2018., u 12 sati, Trg Europe, Zagreb

06.10.2018. u 08:58 Novosti

Poštovane kolegice i kolege,

kao što smo vas već informirali, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati i Matica hrvatskih sindikata u subotu, 20. listopada 2018. godine, s početkom u 12 sati, na Trgu Europe u Zagrebu organiziraju prosvjed protiv najavljene mirovinske reforme pod nazivom (DO)ŽIVI MIROVINU – I TEBE SE TIČE!

U namjeri da i ovaj zajednički prosvjed provedemo što uspješnije, potrebno je da upoznamo sve sudionike s njegovim tijekom te da se svi pridržavaju uputa koje vam u nastavku donosimo.

 

OKUPLJANJE PROSVJEDNIKA

Okupljanje prosvjednika na Trgu Europe u Zagrebu je najkasnije od 11:30 do 12:00 sati. Prilikom okupljanja prosvjednicima će se dijeliti letci i baloni. Molimo vas da letke i balone zadržite kod sebe tijekom cijelog prosvjeda (da letke ne bacate, a balone ne pušete prije nego s pozornice dobijete znak za to) jer ćete s istim rekvizitima aktivno sudjelovati u planiranom programu prosvjeda.

 

REKVIZITI I TRANSPARENTI

Na prosvjed ponesite obilježja svojih sindikata (zastave, kape, majice…) te rekvizite koje ćete napraviti ili ih imate na raspolaganju (prigodni transparenti, zviždaljke, trube…).

 

ISKRCAVANJE PUTNIKA I PARKIRANJE AUTOBUSA

Za prosvjednike koji dolaze autobusima iz drugih gradova, s PU Zagrebačkom dogovorena su točno određena mjesta za iskrcavanje putnika, parkiranje autobusa te ponovno ukrcavanje putnika, i to na sljedećim lokacijama:

Na Ksaverskoj cesti (desna strana, smjer sjever), na dionicama od:

Gupčeve zvijezde do Radićevog šetališta šest (6) autobusa
Radićevog šetališta do benzinske crpke INA trideset (30) autobusa
benzinske crpke INA do Jandrićeve ulice šesnaest (16) autobusa
Jandrićeve ulice do Gračanske ceste trideset (30) autobusa

 

Ukoliko to ne bude dovoljno, otvorit će se i sljedeće lokacije:

Na Ksaverskoj cesti (desna strana, smjer jug), na dionicama od:

Mlinova do Jandrićeve ulice  –   dvadeset i pet (25) autobusa

 

Iskrcavanje, parkiranje i ukrcavanje autobusa na navedenim lokacijama dozvoljeno je dana 20.

listopada 2018. godine u vremenu od 10:00 do 20:00 sati.

Slikovni prikaz rute od Gupčeve zvijezde do Trga Europe

PROGRAM PROSVJEDA

Prosvjed počinje u 12:00 sati. Na pozornici na Trgu Europe odvijat će se zanimljiv prigodni program koji će sadržavati glazbu, govore čelnika sindikalnih središnjica, obraćanje predstavnika mladih, umirovljenika te radnika različitih zanimanja. U dijelu programa i sami prosvjednici će aktivno sudjelovati, na što će ih potaknuti i motivirati voditelji s pozornice.

 

ZAVRŠETAK PROSVJEDA

Predviđeno trajanje prosvjeda je otprilike 1 sat. Nakon završetka programa prosvjednici se razilaze bez posebne organizacije ili prema dogovoru. Molimo vas da obratite posebnu pažnju na to da Trg Europe nakon prosvjeda ostavimo jednako uredan kao što nas je i dočekao.

 

U Zagrebu, 16. listopada 2018.

 

TAJNIŠTVO MATICE HRVATSKIH SINDIKATA


Tagovi | mirovinska reforma | prosvjed