U Ministarstvu zdravstva održan prvi sastanak ministra s predstavnicima sindikata u području zdravstva i zdravstvenog osiguranja

16.11.2016. u 08:55 Novosti

U Ministarstvu zdravstva 08. studenog 2016. godine održan je sastanak ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića, dr. med., sa predstavnicima sindikata u području zdravstva i zdravstvenog osiguranja.

U ime Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara sastanku u Ministarstvu zdravstva nazočile su predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Anica Prašnjak i predsjednica Sindikata Brankica Grgurić.

Ministar zdravstva je istaknuo da je zdravstveni sustav jedan od najvažnijih sektora u zemlji, ali da postoje brojni problemi poput ljudskih resursa, gdje liječnici i medicinske sestre odlaze iz sustava zdravstva u inozemstvo.
Najavio je novo zapošljavanje zdravstvenih radnika, uvođenje novih timova u primarnu zdravstvenu zaštitu, administrativno rasterećenje liječnika i medicinskih sestara, sprečavanje odlaska zdravstvenih radnika u inozemstvo, a isto tako naglasio je da se nastavlja reforma hitne medicinske službe.

Ministar je pozvao socijalne partnere na socijalni dijalog te istaknuo da zajedničkom suradnjom možemo doprinijeti promjenama u zdravstvu jer svima nama je cilj podizanje kvalitete rada i pružanja kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijentima.


Tagovi | Anica Prašnjak | Brankica Grgurić | Ministarstvo zdravstva