SRPOOH Izvještajna skupština – “Vrijeme velikih promjena”

13.11.2023. u 11:18 Novosti

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske, u petak 11. studenog 2023., održao je Izvještajnu skupštinu.

Nakon radnog dijela na kojem su usvojena izvješća i planovi te je na pola mandata jednoglasno potvrđeno povjerenje predsjednici Iskri Vostrel Prpić, uslijedio je svečani dio sjednice na kojoj su imenovani počasni članovi SRPOOH-a.

U završnom dijelu su članovi skupštine; sindikalni povjerenici, imali priliku izreći svoja iskustva, podijeliti kako su postignuta poboljšanja i predložiti što još treba napraviti.

Ustanovljeni su i slijedeći ciljevi djelovanja:

1. plaće kao u sustavu školstva u cijeloj RH
  2. jačanje članstva i međusobne povezanosti
  3. sindikalne edukacije i susreti
  4. inzistiranje na potpisivanju kolektivnih ugovora u svim gradovima i općinama u kojima su zaposlenici članovi SRPOOH-a
  5. postići priznavanje rada u preopterećenju za sve radnike i poštivanje državnog pedagoškog standarda – dostojanstveni uvjeti rada

Atmosferu sa skupštine možete pogledati u galeriji na web stranici SRPOOH-a.

Na sjednici je prikazan i kratki film o radu SRPOOH-a u vremenu velikih promjena 2021.-2023., nakon promjene na čelu Sindikata nakon 31 godine. Revitalizacija, modernizacije, novi zakoni, pravilnici, novi model financiranja, borba za očuvanje Državnog pedagoškog standarda, udruživanje Sporazumima s udrugama i sindikatima, velike akcije koje su urodile nikad većim promjenama u sustavu Ranog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Pogledajte!

Tagovi | SRPOOH