SRPOOH novi je član Matice hrvatskih sindikata

10.01.2023. u 13:47 Novosti

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske osnovan je 3. travnja 1990. godine. Djeluje u cilju ostvarivanja statusnih, materijalnih i drugih prava i interesa članova sindikata te poboljšavanja njihovih radnih i životnih uvjeta. Navedene ciljeve SRPOOH ostvaruje pregovaranjem, sklapanjem kolektivnih ugovora, poduzimanjem aktivnosti radi sindikalnog obrazovanja članova kao što su: skupovi, tribine, sredstva informiranja, izdavačka djelatnost, skupljanjem i sistematiziranjem podataka o materijalnom, obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom statusu članova. 

Na sjednici svog Središnjeg odbora 19. prosinca 2022. SRPOOH je donio jednoglasnu odluku o pristupanju Matici hrvatskih sindikata. Dan kasnije ovu odluku je jednoglasno prihvatilo Malo vijeće Matice te je SRPOOH nakon ispoštovanja procedure i prihvaćanja Statuta Matice primljen u punopravno članstvo s 1. siječnjem 2023.

Pridruživanjem Matici SRPOOH-u se otvorila prilika za suradnju na višoj razini s našim dugogodišnjim članom Sindikatom odgoja i obrazovanja Hrvatske koji nam daje neprocjenjiv uvid u problematiku radnika u predškolskom odgoju. Dodajući na to i svoje iskustvo, SRPOOH će značajno doprinijeti kreiranju kvalitetnih rješenja i akcija usmjerenih na unapređenje položaja radnika i općenito uvjeta u predškolskim ustanovama.


Tagovi | predškolski odgoj i obrazovanje | SRPOOH | učlanjenje