SRPOOH nastavlja uspješno kolektivno pregovaranje

15.05.2023. u 11:35 Novosti

foto: predsjednica SRPOOH-a Iskra Vostrel Prpić i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić prilikom potpisa kolektivnog ugovora za zaposlenike gradskog Dječjeg vrtića Radost

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i 2023. godinu započeo je uspješnim kolektivnim pregovaranjem koji su rezultirali brojnim potpisanim kolektivnim ugovorima u ustanovama predškolskog odgoja. Novi kolektivni ugovori potpisani su u dječjim vrtićima u Kutini, Delnicama, Sinju, Ludbregu, Karlovcu, a u Zagrebu je potpisan dodatak kolektivnom ugovoru kojim će se svim zaposlenicima od 1.6.2023. povećati koeficijenti za 6%. U brojnim drugim gradovima u kojima su kolektivni ugovori još na snazi, pregovorima i sastancima s osnivačima na kojima je SRPOOH ukazao na često neprovođenje pojedinih zakonskih i ugovornih odredaba, isto je ispravljeno te su zaposlenicima poboljšani radni i materijalni uvjeti.

SRPOOH, koji je 3. travnja proslavio 33. obljetnicu osnutka i dalje nastavlja svoje uspješno djelovanje te konstantnim obilaskom svojih podružnica i slušanjem njihovih problema, iznosi ih poslodavcima i osnivačima te su već i brojni novi pregovori u tijeku.

Sve aktualnosti možete pratiti na Facebook stranici SRPOOH-a, a mi im ovim putem čestitamo na svim uspjesima!


Tagovi | Iskra Vostrel Prpić | SRPOOH