Sloboda, jednakost i bratstvo žive i dalje

19.11.2015. u 14:13 Novosti

Matica hrvatskih sindikata uputila je francuskim sindikalnim kolegama pismo podrške nakon stravičnih terorističkih napada u Parizu.

Prenosimo tekst pisma na hrvatskom jeziku:

Dragi prijatelji!

Užasnuti nemilim događajima koji su domove Francuske, a srca cijelog svijeta zavili u crno, izražavamo iskrenu sućut obiteljima stradalih u pariškom terorističkom pohodu. Nadamo se brzom oporavku svih ranjenih te cijelom narodu želimo da ne poklekne duhom.

Pružamo vam punu moralnu podršku kako bi nastavili i dalje živjeti ne pokazujući strah od bilo kojeg ekstremizma koji želi poljuljati temelje demokracije, slobode i univerzalnih vrijednosti ljudskih prava. Vašoj hrabrosti i nepokolebljivosti volje se divimo i ona može biti uzor svim narodima za uspješnu moralnu borbu protiv terorizma, jer ako ne pokazujemo strah, teroristi nisu ostvarili svoj cilj.

Iskazujemo solidarnost našim sindikalnim kolegama koji će kao pokretač naroda u doba oporavka od ovoga šoka imati značajnu ulogu u očuvanju francuskog društva pod geslom slobode, jednakosti i bratstva.

Naše misli su uz vas.

U Zagrebu, 18. studenoga 2015.

Matica hrvatskih sindikata

Vilim Ribić, predsjednik