Skupština NSZSŠH u znaku povećanja plaća prosvjetara i reforme strukovnog obrazovanja

13.11.2023. u 09:23 Novosti

U Zadru je od 3. do 5. studenog 2023. godine održana Skupština Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. Na skupštini je imenovan novi zamjenik predsjednice NSZSŠH Nade Lovrić, profesor fizike Tomislav Maričić koji je na tom mjestu naslijedio Branku Pavoković. Dugogodišnja članica NSZSŠH-a Branka Pavoković, koja je bila i članica Malog vijeća Matice, otišla je u mirovinu.

Predsjednica Nada Lovrić je, kroz svoje izvješće, naglasila postignuća u povećanju plaća i materijalnog statusa kroz protekli period od godine dana. Također je bilo riječi o reformi strukovnog obrazovanja i najavljenoj modularnoj nastavi te teškoćama koje modularna nastava u strukovnim školama može prouzročiti. Na ovoj skupštini usvojene su i izmjene statuta. U narednom razdoblju čeka nas izazov modularne nastave, aktivnosti na sprječavanju ukidanja razrednih odjeljenja, sudjelovanje u aktivnostima vezanim za strukovno obrazovanje kroz članove radnih tijela, rad na uredbama o koeficijentima i Granskom kolektivnom ugovoru. Broj članova raste i ima puno razloga za optimizam. Važno je nastaviti promoviranje važnosti obrazovanja i promicanje prava zaposlenih u obrazovanju jer je obrazovanje temelj razvoja društva i kreator naše budućnosti.

Više detalja o Skupštini te galeriju fotografija pogledajte na web stranici NSZSŠH-a.

s lijeva na desno: Tomislav Maričić, Nada Lovrić, Branka Pavoković, Sanja Šprem, Jere Bilan

Tagovi | modularna nastava | NSZSŠH | skupština | strukovno obrazovanje