Sindikati i udruge istaknut će probleme aktualnih mjera aktivne politike zapošljavanja na Odboru Hrvatskog sabora

30.03.2017. u 11:37 Novosti

U utorak 4. travnja 2017. godine u zgradi Hrvatskoga sabora, s početkom u 9 sati, održati će se tematska sjednica Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo. Suorganizatori sjednice su Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata i Mreža mladih Hrvatske.

Tema sjednice je Utjecaj mjera aktivne politike zapošljavanja na zapošljivost i život mladih u RH.

Uvodna izlaganja na sjednici održati će Marin Živković iz Mreže mladih Hrvatske, Lucija Barjašić Špiler iz Matice hrvatskih sindikata te Ana Miličević Pezelj iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Na sjednici će uz članove i članice Odbora prisustvovati zastupnici i zastupnice Hrvatskog sabora, predstavnici nadležnih državnih institucija te organizacija civilnog društva i socijalnih partnera.

Cilj sjednice je otvoriti raspravu i upoznati članove Odbora, saborske zastupnike i javnost s problematikom aktualnih mjera aktivne politike zapošljavanja te potaknuti dijalog o svrhovitosti aktualnih mjera i potrebi za njihovom revizijom.

Upravo zbog utjecaja trenutnih mjera na tržište rada, kvalitetu života mladih osoba, kao i utjecaj na demografski razvitak, zaključci i preporuke s tematske sjednice poslužiti će ocjeni trenutnog stanja i politika vezanih uz razvoj tržišta rada u Republici Hrvatskoj.


Tagovi | aktivna politika zapošljavanja | Hrvatski sabor | Matica hrvatskih sindikata | Mreža mladih Hrvatske | Savez samostalnih sindikata Hrvatske