Sindikat znanosti ugostio međunarodnu konferenciju o nezaposlenosti

12.03.2015. u 13:13 Novosti

Prenosimo vijest sa web stranica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja:

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja ugostio je međunarodnu konferenciju pod nazivom Kako riješiti problem dugotrajne nezaposlenosti: nacionalne i europske perspektive, koja je održana u srijedu, 11. ožujka 2015. Konferenciju je organizirao Europski gospodarski i socijalni odbor (Stručna skupina za zapošljavanje, socijalna pitanja i građanstvo poziva i Promatračka skupina za tržište rada).

Konferencija je tematski bila podijeljena u dva okrugla stola koja su bila posvećena raspravi o dobrim praksama koje se odnose na rješavanje problema dugotrajne nezaposlenosti na nacionalnoj i europskoj razini te predstavljanju novih inicijativa i najbolje upotrebe postojećih sredstava u rješavanju problema dugotrajne nezaposlenosti.

Govornici okruglih stolova bili su predsjednica Promatračke skupine za tržište rada iz Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, Christa Schweng, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, Jackie Morin, voditelj Odjela za mobilnost i službe za zapošljavanje Uprave za strategiju Europa 2020., Donald Storrie, načelnik Eurofoundovog Odjela za zapošljavanje i promjene, Bernad Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca, Ana Milićević – Pezelj, izvršna tajnica za organizaciju, obrazovanje i kampanje Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Nedjeljko Marković, predsjednik Hrvatske mreže protiv siromaštva, Andrew Dean, istraživač u Opservatoriju Marchmont Sveučilišta u Exeteru (UK), Silvano Hrelja, predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskog sabora, Jader Cane, viši stručnjak za Europski socijalni fond (ESF) i Fond za europsku pomoć najugroženijima (FEAD), Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Françoise Geng, predsjednica Odjela za rad i zapošljavanje francuskog Vijeća za gospodarska i socijalna pitanja i pitanja zaštite okoliša te Tatjana Dalić, pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava.

Prezentacije govornika kao i cjelokupni program konferencije možete preuzeti sa web stranica NSZVO-a na donjoj poveznici:

www.nsz.hr/novosti-i-obavijesti/sindikat-znanosti-ugostio-medunarodnu-konferenciju-o-dugotrajnoj-nezaposlenosti/