Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske ponovno u Matici hrvatskih sindikata

16.11.2023. u 15:54 Novosti

Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske – SZDSSH, nakon jednoglasne potpore Malog vijeća Matice, postao je punopravni član Matice hrvatskih sindikata od 1. studenog 2023. godine. SZDSSH reprezentativni je te najveći sindikat u djelatnosti socijalne skrbi s više od 4000 članova u više od 211 podružnica u svim tipovima ustanova socijalne skrbi diljem Republike Hrvatske. Iza sebe ima 33 godina uspješnog djelovanja; osnovan je 16. studenog 1990. godine, a 1993. je bio jedan od osnivača Matice hrvatskih sindikata u čijem članstvu ostaje do 2011. godine.

Uz sklapanje Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi, SZDSSH je potpisnik i Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Budući da aktivno sudjeluje u pregovorima za TKU uz sindikate javnih službi koji su članovi Matice, povratkom u našu obitelj, suradnja u pregovorima postat će još prisnija i kvalitetnija. Donesenim iskustvima iz područja socijalne skrbi, radu Matice dodat će se još jedan segment koji će zaokružiti sliku sustava javnih službi te doprinijeti donošenju inovativnih rješenja za poboljšanje statusa zaposlenika i funkcioniranje samog sustava.

Godine 2004. na Skupštini Sindikata za predsjednicu je izabrana Jadranka Dimić, dipl. soc. radnica koja na toj dužnosti uspješno vodi Sindikat već peti mandat.

Sindikatu zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske želimo srdačnu dobrodošlicu!

Tagovi | Jadranka Dimić | osnivač Matice | SZDSSH