Sindikat Kliničkog bolničkog centra Zagreb novi je član Matice hrvatskih sindikata

01.06.2023. u 12:20 Novosti

Sindikat Kliničkog bolničkog centra Zagreb je nezavisna, samostalna, dobrovoljna i interesna udruga radnika  koja djeluje na području Grada Zagreba, a koja osigurava, štiti i promiče prava radnika primarno zaposlenih u Kliničkom bolničkom centru Zagreb te u ustanovama i drugim organizacijskim oblicima u zdravstvu, djelatnosti zdravstvenog osiguranja, djelatnosti socijalne skrbi i drugim srodnim djelatnostima zdravstvenog sustava, zasnovana na načelu demokratskog zastupanja i demokratskog očitovanja volje članova.

Na sjednici Glavnog vijeća Sindikata KBC Zagreb, održanoj 4. svibnja 2023. donesena je odluka o učlanjenju u Maticu te prihvaćanju njenog statuta i akata u cijelosti. Malo vijeće Matice na svojoj sjednici, održanoj 25. svibnja 2023. godine, donijelo je jednoglasnu odluku o primitku Sindikata Kliničkog bolničkog centra Zagreb u Maticu hrvatskih sindikata od 1. lipnja 2023. godine.

Učlanjenjem u Maticu još jednog sindikata iz zdravstva dodatno su se povezali i ojačali udruženi sindikati iz tog područja djelovanja. Kroz okvir Matice promiče se njihovo zajedništvo i zajedničko nastupanje u ostvarivanju zajedničkih ciljeva te samim time i veći stupanj uspješnosti u zaštiti i unapređenju prava i interesa članova sindikata, kao i sustava zdravstva općenito.

S veseljem pozdravljamo Sindikat KBC Zagreb i radujemo se novoj suradnji!


Tagovi | novi član | Sindikat KBC Zagreb