Sanja Šprem nova je predsjednica Matice hrvatskih sindikata

13.06.2022. u 11:04 Novosti

U subotu, 11. lipnja 2022. godine održana je 1. sjednica u X. sazivu Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata na kojoj su se proveli redovni izbori za predsjednika/cu Matice i članove Nadzornog odbora i Članskog vijeća.

Za predsjednicu Matice hrvatskih sindikata izabrana je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, s jednoglasnom podrškom od 43 glasa.

Na mandat od 3 godine u Nadzorni odbor izabrani su Jere Bilan iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja, Želimir Dulčić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Anita Gjopar iz Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske i Ljiljana Sambol iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara.

U Člansko vijeće Matice izabrani su Heli Hajdić Nikolić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Roman Balen iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Aleksandar Lukadinović iz Sindikata hrvatskih učitelja, Zoran Šinjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Višnja Šarić iz Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske.

Na sjednici je izložen pregled aktivnosti i učinaka Matice u proteklom razdoblju, provedena je rasprava o aktualnim sindikalnim temama, prihvaćeni su financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora za 2021. godinu te je usvojena politika Matice za 2022. godinu.

Vilimu Ribiću, osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Matice hrvatskih sindikata, kojemu je, nakon odluke da se više neće kandidirati, ovo bio posljednji mandat, iskazana je posebna zahvalnost na predanom vodstvu i sindikalnom žaru. Čovjek od riječi i principa život je posvetio sindikalnoj borbi i obilježio posljednjih trideset godina sindikalizma u Hrvatskoj.


Tagovi | izbori | predsjednik Matice | Sanja Šprem | Veliko vijeće