Proglas hrvatskog sestrinstva 2020.: sestrinske organizacije traže od Vlade RH konkretne mjere protiv odljeva kadrova

06.02.2020. u 14:59 Novosti

Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Samostalni sindikat zdravstva te 16 sestrinskih udruga uputili su Proglas Vladi RH kojim upozoravaju na sve veći nedostatak medicinskih sestara u sustavu, zbog odlaska u inozemstvo ili mirovinu.

U proteklih šest godina, tj. od 2013., skoro dvije i pol tisuće (2.423) medicinskih sestara i tehničara zatražilo je potvrde za odlazak na rad u inozemstvo.

Potpisnici Proglasa od Vlade RH i novoimenovanog ministra zdravstva traže da odmah krenu u rješavanje ključnih problema sestrinstva, kako bi se i nadalje osigurala izvrsnost u skrbi za pacijente.

Nadalje, traži se priznavanje visoke stručne spreme kroz izmjene i dopune Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama.

U nastavku pročitajte cijeli tekst Proglasa hrvatskog sestrinstva 2020.

Proglas hrvatskog sestrinstva 2020.

Tagovi | HSSMS-MT | proglas | zdravstvo