Priopćenje o izradi prijedloga zdravstvenih zakona

01.06.2015. u 08:06 Novosti

Dana 28. svibnja 2015. godine u Ministarstvu zdravlja održan je sastanak radne skupine koja radi na nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Zbog informacija koje su se pojavile u javnosti vezane za izmjene i dopune Zakona ukratko Vas želimo informirati o dosadašnjem načinu rada.

Matica hrvatskih sindikata kao središnjica, sudionik je radne skupine, a Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara kao član središnjice sudjeluje u socijalnom dijalogu i daje konstruktivne prijedloge te obrazlaže zašto ne prihvaća ili prihvaća neke predložene izmjene Zakona.

Svojim aktivnim sudjelovanjem i radom kroz izmjene i dopune Zakona, šaljemo javnosti poruku da radom i savjesnim postupcima u ovom vremenu, dajemo najveći mogući doprinos u donošenju izmjena i dopuna Zakona.

Sljedeći sastanak radne skupine zakazan je za dan 01. lipnja 2015.g. i raditi će se na člancima koji su ostali sporni i neusuglašeni.

U Zagrebu, 1. lipnja 2015.

U ime radne skupine Matice hrvatskih sindikata:

Mirela Bojić, dipl.iur.

Anica Prašnjak, bacc. med. techn.

Priopćenje možete preuzeti u PDF formatu.