Predstavnici Vlade predstavili prijedlog Uredbe o koeficijentima

23.01.2024. u 12:35 Novosti

foto: screenshot Dnevnik HRT

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ime Vlade RH na sastanku održanom 22. siječnja 2024., predstavio je sindikatima Uredbe o koeficijentima za obračun plaća zaposlenih u državnim te javnim službama.

Iako su napravljeni pomaci u odnosu na prethodne varijante koeficijenata sindikati javnih službi nisu zadovoljni sa predloženom Uredbom.
Nakon što sindikati 24. siječnja dobiju konačan nacrt prijedloga Uredbe, imati će zakonski rok od 15 dana da dostave svoje mišljenje.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/u-tijeku-predstavljanje-uredbe-o-koeficijentima-za-place-javnih-i-drzavnih-sluzbenika-11309021?utm_source=upscore_box

Uoči sastanka u Ministarstvu rada u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog sudjelovali su predsjednica Glavnog vijeća HSSMS MT Anica Prašnjak, predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Matija Kroflin i ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu u Ministarstvu rada Dražen Opalić. Koja su očekivanja sindikata od novih uredbi te kako na reformu sustava plaća gleda Vlada RH pogledajte u snimci emisije:

HRT U mreži prvog


Tagovi | sindikati javnih službi | U mreži prvog | uredbe o koeficijentima