Poziv premijeru Milanoviću na potpisivanje referendumskih listi

12.06.2015. u 20:00 Novosti

Prenosimo vam poziv g. premijeru Milanoviću na potpisivanje referendumskih listi u subotu na Trgu bana Jelačića u podne koji mu je uputio Organizacijski odbor građanske inicijative “Za referndum – Nećete bez naroda!”:

VLADA RH

OTVORENI POZIV PREMIJERU

Gospodine predsjedniče Vlade!

Ne možemo se načuditi da Vi osobno još uvijek niste potpisali zahtjev za referendum građana protiv opstrukcije njihovih ustavnih prava na referendumsko izjašnjavanje. Možda niste informirani, ali organizatori potpisivanja traže potporu građana za ona manje-više ista rješenja koja ste Vi osobno prije točno pet godina zagovarali u Hrvatskom saboru. Vi ste se tada založili za 200.000 potpisa koje treba prikupiti u 30 dana i niste dovodili u pitanje otvoreni javni prostor kao mjesto na kojem se potpisi mogu skupljati.

S obzirom na dojam javnosti kako niste uključeni u mnoga pitanja o kojima odlučuju vaši ministri i Vlada, bojimo se da Vam iza leđa netko ne podmeće djelujući suprotno Vašim zamislima. Taj netko Vas očito želi kompromitirati i učiniti nevjerodostojnim, jer nije moguće da biste Vi promijenili mišljenje bez dovoljno suvislih argumenata. Vi dobro znate da je nevjerodostojnost smrtni grijeh za političara. I znate da ako na vlasti postupate suprotno onome što ste zagovarali u oporbi da je to pljuska smislu demokratskog poretka.

Da biste dijaboličnim snagama u svojim redovima poslali jasnu poruku da tako više ne može, pozivamo Vas da u subotu u 12h na Trgu bana Jelačića potpišete našu peticiju za referendum.

Potpišite kako bi i narod imao pravo na pogrešku za razliku od politike, čije su dosadašnje sjajne izvedbe naše ljude gurnule ili u očaj ili na put u tuđinu. Čini nam se da će narod griješiti manje.

Potpišite kako biste građanima poslali poruku da ne želite vladati nad njima, već da želite vladati zajedno s njima, respektirajući njih i osluškujući njihovu volju.

Potpišite kako biste ljudima u ovoj zemlji omogućili praksu demokracije i razvoj demokratske kulture.

Potpišite svoje pitanje.

Srdačno Vas pozdravljamo

Zagreb, 12. lipnja 2015. godine

Za Organizacijski odbor:

Željko Stipić, koordinator

Mijat Stanić,

Vilim Ribić

u ime sindikata organizatora i udruga civilnog društva