Potpora ETUC-a hrvatskim sindikatima u borbi za pravednu mirovinsku reformu

16.10.2018. u 08:34 Novosti

(Piše: SSSH)

Zagreb, 15. listopada 2018. – Europska konfederacija sindikata (ETUC), koja predstavlja  45 milijuna članova, uputila je pismo potpore hrvatskim sindikatima u borbi za pravednu mirovinsku reformu.

– Ta se borba tiče svih hrvatskih državljana, borba koja nam je svima zajednička, jer se pitanje pravednih mirovina tiče svih Europljana.

Skandalozno je da je Vlada Republike Hrvatske odbila pregovarati o mirovinskom sustavu sa sindikatima.

Sve što je Vlada učinila jest sindikatima predstavila reformu, ali je odbila pregovarati o alternativnim prijedlozima – to je neprihvatljivo u uređenoj demokraciji, to je neprihvatljivo u Europskoj uniji.

Hrvatski sindikati stoga s punim pravom izlaze na ulice i organiziraju prosvjed. ETUC daje punu podršku vašem prosvjedu. Uz vas smo!

U Hrvatskoj i čitavoj EU potrebna su nam jamstva kvalitetnih radnih mjesta za sve radnike, koja osiguravaju dostojanstven život i dostojanstvene mirovine za zasluženo umirovljenje nakon godina rada.

Pozivamo Vladu RH da promijeni predloženu reformu, da pregovara sa sindikatima za pravedne mirovine za sve radnike u Hrvatskoj, navodi se u pismu potpore ETUC-a.


Tagovi | ETUC | mirovinska reforma | prosvjed