Potpisani Kolektivni ugovori za zaposlene u predškolskim ustanovama te u ustanovama kulture Grada Zagreba

22.12.2022. u 10:48 Novosti

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević 19. prosinca 2022. je s reprezentativnim sindikatima potpisao kolektivne ugovore za službenike i namještenike u gradskim upravnim tijelima Grada Zagreba, zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba, zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba i zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, na razdoblje od četiri godine.

Novi kolektivni ugovori, koji stupaju na snagu 1. siječnja 2023., unaprjeđuju postojeća i uvode nova materijalna prava, tekstovi ugovora su osuvremenjeni, a sve s ciljem unaprjeđenja uvjeta rada, te kako bi gradska uprava i gradske ustanove funkcionirale kvalitetno i ujednačeno.

Pregovori su protekli u konstruktivnom dijalogu i dobroj vjeri, te su obje strane izrazile volju za nastavkom suradnje na unaprjeđenju organizacije i uvjeta rada u gradskoj upravi i ustanovama.

Uz gradonačelnika Tomaševića i predstavnike sindikata, potpisivanju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, te pročelnici nadležnih gradskih ureda.

Pregovarački odbor sindikata predškolskih odgoja koji su sudjelovali u pregovorima činili su:

SRPOOH – 7 članova

SOMK – 3 člana

SOOH – 1 član

S Osnivačem je dogovoreno da će se tijekom godine razmatrati i dalje pregovarati vezano uz poboljšanje materijalnih prava radnika.

Kolektivni ugovor za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba 2023.-2026.

Kolektivni ugovor za zaposlene u ustanovama kulture Grada Zagreba 2023.-2026.

 


Tagovi | kolektivni ugovor | predškolske ustanove | Sooh