Podršku štrajku u obrazovanju i znanosti pružio i Sindikat strojovođa Hrvatske

28.09.2015. u 07:37 Novosti

foto: Marko Prpić/PIXELL

Sindikat strojovođa Hrvatske uputio je pismo podrške štrajku sindikata Verikale obrazovanja u kojem je naglasio kako je Sindikat strojovođa uz sve učiteljice i učitelje, profesorice i profesore, kao što su i oni uz svu našu djecu te ako zatreba zaustaviti će vlakove u znak podrške. Pismo prenosimo u cijelosti, a može se pregledati i u PDF formatu:

Zagreb, 25. rujna 2015.

Sindikat hrvatskih učitelja
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske
Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Predmet: – podrška
Poštovane učiteljice i učitelji, profesorice i profesori,
vi koji ste nas naučili čitati i pisati, a sad odgajate našu i NJIHOVU djecu, vi koji ste nas naučili gotovo sve što znamo, a sada dočekujete našu djecu u školama i na fakultetima – mi smo uz vas!
Nećemo se suzdržavati, ako zatreba, zaustaviti vlakove i pomoći vama koji svakodnevno nosite od kuće papire da biste našoj i NJIHOVOJ djeci pripremili vježbe i testove, jer škola, eto, nema novaca za običan papir – dok istovremeno gledamo kako Uprava jednog državnog poduzeća potroši u hipu sedam milijuna kuna na zamjenu dvije godine starih računala!
Nećemo se libiti, ako vi to od nas zatražite, zaustaviti vlakove i pomoći vama kojima su uveli e-dnevnike i nerijetko stavili samo po dva računala u zbornicu, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća koja „potegne“ pola milijarde kuna iz državnog proračuna pokušava „naštimati“ javni natječaj za preko 40 milijuna kuna vrijedan informatički projekt.
Neće nam biti teško zaustaviti vlakove za vas koji od svojih novaca kupujete flomastere da biste na ploči mogli našoj i NJIHOVOJ djeci pokazati kako da napišu svoja prva slova, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća pokušava kupiti informatičku opremu koju nikada neće upotrijebiti.
Pokušat će ONI nama pričati o vašim pravima, vama o našim, drugima o vašim i našim, ali nikada neće reći da je 4% koje vi tražite samo kap u moru onoga što oni raspu. 4% je problem NJIMA jer će teže bez tih 4% naštimavati javne natječaje, kupovati bespotrebnu opremu i mijenjati dvije godine stara računala… vama će i dalje, baš isti takvi, slati more glupih tablica koje ćete morati danima i noćima popunjavati, a čime će oni opravdavati svoja radna mjesta počesto i s 4 – ne posto, nego – puta većom plaćom od vaše.
I zato ustrajte do kraja! Kad ocijenite da vam je naša podrška potrebna – mi smo tu, uz vas, kao što ste i vi uz našu djecu!

PREDSJEDNIK SSH
Nenad Mrgan


Tagovi | Sindikat strojovođa Hrvatske | štrajk | Vertikala sindikata obrazovanja