Pod geslom “I MI SMO ZDRAVSTVO!” kreću prosvjedi pred zdravstvenim ustanovama

28.04.2023. u 11:32 Novosti

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske na sastancima svojih tijela donijeli su odluke o održavanju prosvjednih aktivnosti koje će započeti sljedećeg tjedna.

Okupljanje pod nazivom „I MI SMO ZDRAVSTVO“ ima za cilj ukazati Vladi RH i Ministarstvu zdravstva na potrebu ravnopravnog pristupa svim sudionicima u pružanju i osiguravanju pružanja zdravstvene zaštite te poboljšanju radno-pravnog statusa svih svojih članova.

Sindikati kontinuirano upozoravaju na nužnost poboljšanja radno-pravnog statusa medicinskih sestara i medicinskih tehničara i ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih radnika, jer ne postoji cjeloviti i ravnopravni pristup unapređenju radno-pravnog statusa svih sudionika pružanja zdravstvene zaštite već se selektivnim i parcijalnim rješavanjem problema izaziva nezadovoljstvo naših članova i proizvode novi problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava.

Sada je trenutak da se Vladi RH pokaže da je DOSTA štednje na medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima i ostalim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicima u sustavu zdravstva, stoga će se nadolazećim prosvjedima ukazati na brojne probleme u funkcioniranju zdravstvenog sustava i nezadovoljstvo naših članova.

Dubrovačke medicinske sestre i tehničari među prvima idu u prosvjed za svoja prava. Prosvjed će ispred Opće bolnice Dubrovnik biti održan u srijedu, 3. svibnja, u 10.50 sati. Istog dana prosvjedi će se održati i ispred bolnica KB Dubrava i KB Merkur u Zagrebu te u KBC Split.

https://www.hssms-mt.hr/novosti/slijedeci-tjedan-krecu-prosvjedi-pred-zdravstvenim-ustanovama-i-mi-smo-zdravstvo/

https://www.hssms-mt.hr/novosti/mihela-androic-pasalic-za-rtl-direkt-ljuti-smo-nismo-u-ravnopravnoj-poziciji-profesionalno-smo-diskriminirani-u-sustavu-zdravstva-nismo-dovoljno-cijenjeni/


Tagovi | Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara | medicinske sestre i tehničari | prosvjed | Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske