Održan drugi sastanak predstavnika Inicijative 67 je previše sa sindikalnim povjerenicima

22.03.2019. u 09:19 Novosti

Bjelovar, 21. ožujka 2019. – Mi nikome ne branimo rad. Mi želimo da država potiče one koji žele raditi dokle god to mogu, ali isto tako želimo da oni koji ne mogu raditi i žele ići u mirovinu mogu ići u zasluženu mirovinu pod normalnim uvjetima – poruka je s današnjem skupa sindikalnih povjerenika i aktivista s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, što ga je organizirala Inicijativa 67 je previše u vezi prikupljanja potpisa za pokretanje referenduma o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju.

Kako se moglo čuti, nitko ne bi imao ništa protiv raditi i duže od 65 godine starosti, ali kada bi za to bili osigurani preduvjeti – kvalitetno radno mjesto i korektan odnos poslodavca prema starijem radniku… Ali stvarnost je drukčija, posebice u industriji. Radnici su istrošeni, narušena zdravlja i ne mogu raditi. Isto tako, mnogi poslodavci tjeraju radnike oko 60 godina starosti u prijevremene mirovine i na njihova radna mjesta zapošljavaju mlade i to u nesigurnim oblicima rada, čime ih mogu ucjenjivati – ako s nečime nisu zadovoljni, neće mu produžiti ugovor o radu.

I zbog toga su zahtjevi Inicijative 67 je previše za smanjenjem dobne granice za mirovinu sa 67 na 65, te smanjenjem penalizacije prijevremenih mirovina itekako  smisleni.

Drugi je to skup, nakon jučerašnjeg, održanog u Slavonskome Brodu, i ako je suditi po posjećenosti oba skupa, uspjeh akcije prikupljanja potpisa je neupitan!

– Bitni su ljudi na terenu, jer akcija prikupljanja potpisa, od 27. travnja do 11. svibnja, počinje i završava s njima. Zovite nas! Komunicirajte s nama!, poručila je nacionalna koordinatorica Inicijative 67 je previše Mirela Bojić.

Sljedeći skup povjerenika i aktivista je u ponedjeljak, 25. ožujka, u Varaždinu, na Geotehničkom fakultetu, s početkom u 12 sati.

Dijelić atmosfere prenosimo u fotogaleriji:

 


Tagovi | 67jepreviše | referendum o mirovinskoj reformi | sindikalne središnjice