“Nećete bez naroda!”

23.05.2015. u 13:44 Novosti

Povodom sastanka koordinatora prikupljanja potpisa građanske inicijative „Za referendum!“ u Zgradi sindikata održana je tiskovna konferencija.

Član Organizacijskog odbora Inicijative, g. Željko Stipić uvodno je naglasio kako je organizacija akcije spremna; prijavljena su mjesta prikupljanja potpisa, organizirani su koordinatori prikupljanja potpisa u svih 128 hrvatskih gradova, potpisne liste, plakati i leci su gotovi te je sve spremno za početak akcije.

Predstavio je slogan akcije koji glasi: „Nećete bez naroda!“. Taj slogan je odabran jer je ova referendumska inicijativa važna za sve hrvatske državljane te se ovom akcijom želi sačuvati institut referenduma za buduće generacije. Obzirom na tu važnost ove akcije i na dobru organizaciju, g. Stipić je najavio kako očekuje milijun potpisa birača.

Sebastijan Troskot, koordinator za Splitsko-dalmatinsku županiju podsjetio je kako je splitski gradonačelnik g. Ivo Baldasar za prikupljanje potpisa u akciji „outsourcing“ dozvolio u Splitu samo 11 mjesta za prikupljanje potpisa, dok je za akciju „monetizacija“ taj broj dodatno smanjio na samo 4 mjesta. Ukoliko i za ovu akciju g. Baldasar dozvoli samo 4 mjesta za prikupljanje potpisa, može računati da će probuditi poznati dalmatinski dišpet koji će omogućiti da se i u Splitu, neovisno o malom broju mjesta, prikupi potpisa koliko treba, zaključio je g. Troskot.

Koordinator za Osječko-baranjsku županiju g. Aleksandar Lukadinović izjavio je kako su izuzetno dobro organizirani i spremno čekaju akciju. Osvrnuo je izjavu g. Stipića kako mi u hrvatskoj imamo bojažljivu demokraciju, međutim g. Lukadinović je ne bi nazvao takvom, već zrelom demokracijom, ali kod građana, a vlast RH i političari nemaju zrelu demokraciju jer žele zabraniti referendum. Građani su već u prethodnim akcijama pokazali kako zrelo prakticiraju demokraciju prikupivši toliki broj potpisa, a to će uspjeti i u ovoj akciji i prikupiti taj milijun potpisa koji je najavio g. Stipić.

Enes Ćerimagić iz Zelene akcije i član Organizacijskog odbora Inicijative podsjetio je na jedan grafit: „Nismo paničarili, organizirali smo se.“ te je pozvao sve građane Republike Hrvatske da ne paničare nego da se organiziraju i pridruže ovoj akciji.

Mijat Stanić predstavnik udruga i zavičajnih klubova Stanići, Plehan i Žepče dao je potporu akciji i naglasio kako će svi članovi tih udruga dati sve od sebe za uspjeh akcije te je pozvao i ostale zavičajne klubove da se pridruže akciji.

 Audio zapis konferencije možete poslušati na donjoj poveznici: