Najava konferencije: „Siguran i zdrav rad u digitalno doba“

21.05.2024. u 13:22 Novosti

Zadovoljstvo nam je najaviti konferenciju koju za članove svojih sindikata organizira Matica hrvatskih sindikata pod pokroviteljstvom Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA), u sklopu Kampanje za zdrava mjesta rada.

Naziv i tema konferencije bit će: „Siguran i zdrav rad u digitalno doba“.

Živimo i radimo u vrijeme uzbudljivih inovacija. Usvajanjem i integracijom digitalnih tehnologija, od računalstva u oblaku i automatizacije do virtualnih asistenata i aplikacija za zaposlenike, svijet rada trajno se mijenja. Te promjene utječu na sve sektore. Kako bi se pripremila mjesta rada, u središtu digitalne transformacije trebaju biti ljudi, odnosno ne treba se baviti samo bitovima i bajtovima. Sigurnost i zdravlje na radu ključan su aspekt koji treba uzeti u obzir.

Ovom se kampanjom podiže svijest o prilikama i rizicima s kojima je digitalna transformacija povezana kad je riječ o sigurnosti i zdravlju na radu. Njome se promiče pristup usmjeren na čovjeka i suradnja među svim dionicima kako bi se spriječili rizici. Ona doprinosi sigurnosti radnika i produktivnosti poduzeća razmjenom praktičnih savjeta i studija slučaja o dobroj praksi.

Na konferenciji Matice sudjelovat će stručnjaci iz područja rada, informacijskih tehnologija, obrazovanja i zdravstva te će se predstaviti kampanja EU OSHA-e za zdrava mjesta rada te projekt HZZO-a i partnera: „Umjetna inteligencija za pametno zdravstvo i medicinu“. Govorit će se o primjeni umjetne inteligencije u zdravstvu i zaštiti na radu, integraciji umjetne inteligencije u obrazovanje te će se povesti panel rasprava o utjecaju novih oblika i načina rada na radnike i zdravlje na radu.

Konferencija će se održati u utorak, 28. svibnja 2024. godine s početkom u 9:30 sati u Zgradi sindikata u Zagrebu, Florijana Andrašeca 18a.

 


Tagovi | digitalizacija | EU OSHA | kampanja | sigurnost na radu