Ribić u EGSO-u komentirao izlaganje ministra Grlića Radmana o predsjedanju Unijom

24.01.2020. u 13:54 Novosti

U srijedu, 22. siječnja je u Europskom gospodarsko-socijalnom odboru (EGSO) u Briselu kao gost izlagač govorio ministar vanjskih poslova RH Gordan Grlić Radman, kako bi pred više od 300 delegata EGSO-a predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Predsjednik Matice, ujedno i član EGSO-a, Vilim Ribić izabran je ispred hrvatskih delegata da uputi komentar i pitanja na izlaganje ministra Grlića Radmana. Sadržaj tog komentara temeljio se na onome što su u Hrvatskoj gorući problemi, a to su činjenice, uzroci i posljedice iseljavanja i ekonomske depresije. Pitanja su se odnosila na to što Hrvatska planira i misli poduzeti kako bi iskoristila priliku i podigla razinu svijesti u EU-u o dimenziji problema koji nije samo hrvatski, već i mnogih drugih istočno-europskih i južno-europskih zemalja.

Program predsjedanja Vijećem EU također je predstavljen i u Zagrebu 24. siječnja socijalnim partnerima; predstavnicima sindikalnih središnjica: Matice hrvatskih sindikata, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske te predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca, od strane ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Aladrovića te državne tajnice Ministarstva vanjskih poslova Nikoline Brnjac. Na zahtjev sindikalnih predstavnika upućen na ovom sastanku, socijalni partneri bit će uključeni kao aktivni sudionici konferencija u sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU.


Tagovi | EGSO | Gordan Grlić Radman | Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU | Josip Aladrović | Nikolina Brnjac | Vilim Ribić