Matica započela provedbu EU projekta o jačanju socijalnog dijaloga

14.01.2015. u 20:50 Novosti

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Matica hrvatskih sindikata nositelj je projekta koji se financira u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF) „Jačanje socijalnog dijaloga“. Sredstva dodijeljena za provedbu projekta iz ESF-a iznose 78.045,37 EUR, a ukupna vrijednost projekta iznosi 86. 726,71 EUR. Projekt je započeo u listopadu 2014., a provodit će se do 15. listopada 2015. godine.

Osnovna akcija koja se provodi u okviru projekta je „Osnaživanje organizacijskih vještina i kapaciteta sindikalnih udruženja s ciljem unapređenja i osiguranja održivosti socijalnog dijaloga“.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu akcije usmjerene su na održavanje edukacija za sindikalne povjerenike i članove sindikata udruženih u Maticu o temama vezanim uz područja radnog prava, pitanja kolektivnih ugovora, uloge sindikalnih organizacija u društvu i druge srodne sadržaje iz područja socijalnog dijaloga. Izuzev navedenog, pozornost će se posvetiti i promociji mehanizama socijalnog dijaloga koja će biti usmjerena prema ciljanim skupinama i korisnicima projekta. Ciljevi projekta usmjereni su na podizanje razine svijesti o važnosti navedenih tema među socijalnim partnerima u sektorima koje predstavljamo.

Osnaživanjem pozicije sindikata, kao vitalnih partnera u procesu socijalnog dijaloga, dajemo svoj doprinos razvoju održivog dijaloga i promociji radničkih prava.

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata

Tekst priopćenja možete preuzeti i u PDF formatu.