HRT – Studio 4, 6.11.2017. Tko gubi, a tko dobiva novim prijedlogom Zakona o zdravstvenoj zaštiti?

07.11.2017. u 16:08 Novosti

Zakon o zdravstvenoj zaštiti i dalje je aktualna tema u javnosti, posebice privatizacija primarne zdravstvene zaštite za koju se smatra da bi se mogla provesti na netransparentan način nauštrb zdravstvenih radnika i pacijenata.

U HRT-ovoj emisiji  Studio 4, u utorak 06. studenog 2017. gostovale su Anica Prašnjak, predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara i Ines Balint, članica izvršnog odbora Koordinacije hrvatske obiteljske medicine.

Anica Prašnjak istaknula je da se Prijedlog Zakona o zdravstvenoj zaštiti trebao odraditi transparentnije u cilju što kvalitetnije zdravstvene zaštite kao i zaštite pacijenata. Također, naglasila je kako se mora provesti javna rasprava te da dokumenti trebaju biti dostupni i javnosti, a ne samo radnim skupinama. Navela je da nije protiv privatne zdravstvene zaštite, ali ne u obliku koji se predviđa novim zakonom.
Smatra da su neki dijelovi prijedloga zakona protuustavni te je neprihvatljiv otkup javnog dobra koje će prijeći u privatne ruke što se namjerava i provesti najavljenom privatizacijom u Prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

U nastavku možete pogledati cijelu emisiju HRT Studio 4.

Tagovi | Anica Prašnjak | HRT Studio 4 | Zakon o zdravstvenoj zaštiti