HR, Intervju tjedna, 30.4.2016. – U Vladi ne razumiju da odgađanjem pregovora ništa ne dobivaju

01.05.2016. u 09:22 Novosti

Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, izjavio je u emisiji Hrvatskog radija “Intervju tjedna” kako nije zadovoljan jučerašnjim sastankom s potpredsjednikom Vlade Božom Petrovom.

Nakon sastanka izašli smo vrlo frustrirani, zbunjeni, nije nam ništa jasno. Zapravo nije nam jasno koliko ljudima u Vladi može biti toga nejasno. To su pravi apsurdi. Npr. mi govorimo kako bi trebalo otvoriti pregovore kako bi se sporazum doveo u realne okvire, a nama potpredsjednik Vlade odgovara da moramo imati realne zahtjeve, a zato oni neće pregovarati. Ali ako neće pregovarati, onda je sporazum na snazi, onda ogromni teret pada na javne financije, kazao je Ribić. Meni se čini da tu postoji bazno nerazumijevanje. To uopće nije bio dijalog. Tu se nije moglo doprijeti s našom argumentacijom do njihovih glava. Mi nismo ni otpočeli pregovore, s obrazloženjem da nema novca. Pa ako nema novca, onda tek trebate početi pregovore da biste sporazum doveli u realnu normalu,dodao je predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Naši članovi sindikata vjerojatno ne mogu ni shvatiti koliki se nama događaju apsurdi. Ali ako se iz tih apsurda ne izađe na razuman način, onda će sindikati morati potkraj lipnja ili početkom rujna pokrenuti jedan korpus sudskih tužbi. To će biti ogroman teret za sudove. To će biti ogroman teret za javne financije. Ono što je dramatično je što izgleda ovu Vladu to nije briga. Nikoga to ne zanima, premijer to neće rješavati, a gospodin Petrov ne vidi problem uopće, rekao je Ribić među ostalim u Intervjuu tjedna.


Tagovi | Intervju tjedna | Vilim Ribić | Vlada RH