Brankica Grgurić, N1: “Ne osjećamo se prevareno, nego napušteno”

06.02.2023. u 10:39 Novosti

Predsjednica HSSMS-MT Brankica Grgurić gostovala je u emisiji Newsroom N1 televizije kako bi komentirala priopćenje resornog ministarstva na mirni prosvjed medicinskih sestara, a i navela razloge zašto su članovi sindikata odlučili organizirati mirno okupljanje ispred zgrade ministarstva.

“Pregovori za novi granski kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva kasne više od godinu dana, na održanim sastancima Povjerenstva nisu doneseni konkretni zaključci, a ni rješenja za problematiku sestrinstva. Na sve upućene brojne dopise u kojima postavljamo pitanja, ne dobivamo odgovore” naglasila je Grgurić.

Predsjednica iz rada ukazala je na konstantne probleme s kojima se medicinske sestre svakodnevno susreću:

“Zna se dogoditi da jedna medicinska sestra ostane sama na odjelu s deset nepokretnih bolesnika te da se događa da ta ista sestra bude dežurna tu večer odnosno da je bila dežurna dan prije.

Prekovremeni rad djeluje na psihičko i fizičko zdravlje, što rezultira sve manjim interesom medicinskih sestara da ostanu raditi u svojoj struci sestrinstva.

Događa se da se nitko ne javi na natječaj za medicinsku sestru u bolnici, ili ih se javi tek nekoliko.

Zbog tih svih razloga, a i mnogih drugih održan je mirni prosvjed, a ako se stvari ne budu počele konkretno i brzo rješavati spremni smo i na druge akcije.”

Grgurić navodi, “Ne osjećamo se prevareno, nego napušteno.“

Pogledajte snimku emisije:

 


Tagovi | Brankica Grgurić | HSSMS-MT | Ministarstvo zdravstva | N1 Newsroom | prosvjed