Javno savjetovanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

06.11.2017. u 10:57 Novosti

Poštovani članovi,

obavještavamo Vas da je na portalu e-Savjetovanja otvoreno javno savjetovanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi. Javno savjetovanje završava 3. prosinca 2017. godine.

U prijedlogu materijala predlagač navodi kako je od donošenja, 2008. godine Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi više puta mijenjan i dopunjen jer je utvrđeno da određena normativna rješenja treba uskladiti na razini dvaju sustava koji se s obzirom na dob učenika kojima se propisuje specifičnost sustava bitno razlikuju, a dio odredaba trebalo je uskladiti s propisima EU ili urediti na način kako su uređene u državama EU.

Unatoč brojnim izmjenama i dopunama Zakona kojima je bila namjera poboljšati sustav odgoja i obrazovanja u onim segmentima u kojima su uočene poteškoće pri realizaciji, zakonske novele nisu riješile sve uočene nedostatke koji su specifični za sustav odgoja i obrazovanja te je zbog kvalitetnijeg rješenja odredaba kojima se propisuje djelatnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja potrebno donošenje izmjena i dopuna Zakona koji će pridonijeti jasnijem i kvalitetnijem uređenju osnovnoškolskog i srednjoškolskog sustava odgoja i obrazovanja usklađenog s potrebama hrvatskog društva i gospodarstva te s normativima i obrazovnom politikom EU.

Ovim putem Vas pozivamo da se uključite sa svojim prijedlozima u javno savjetovanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.

Uključiti se možete na potalu e-Savjetovanja na sljedećem linku:

Tagovi | javno savjetovanje | Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi