Izađimo svi na prosvjed podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi!

30.05.2016. u 15:34 Novosti

Matica hrvatskih sindikata poziva članove svih svojih sindikata te sve ostale građane da se pridruže prosvjedima podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi!

Središnji prosvjed će se održati u srijedu 1. lipnja 2016. u 18 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Prosvjedi će se u isto vrijeme održati i u još 12 hrvatskih gradova: Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Križevcima, Varaždinu, Rijeci, Poreču, Puli, Zadru, Splitu, Korčuli i Dubrovniku te u Londonu, Parizu, Budimpešti i Šangaju.

Sve detalje i novosti oko organizacije prosvjeda možete pratiti na web stranici Inicijative Hrvatska može bolje: http://hrvatskamozebolje.org. Na istoj stranici možete skinuti i transparente koje možete isprintati i ponijeti na prosvjed.

Inicijativa Hrvatska može bolje okuplja više od 180 različitih udruga, sindikata, entuzijastične učitelje i učiteljice te pojedince zainteresirane za kvalitetno obrazovanje.

Pozivamo sve građanke i građane Hrvatske da nam se pridruže da zajedno podržimo cjelovitu kurikularnu reformu i pošaljemo poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva.

Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima, prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu. Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može,  zna i mora bolje!

Poslušajte jingle pozivnicu na prosvjed!

FB hrvatskamozebolje 4

ispričnica

TRANSPARENTI A2 polozeni

Tagovi | Cjelovita kurikularna reforma | Inicijativa Hrvatska može bolje | prosvjed