25 godina Matice hrvatskih sindikata

27.02.2018. u 10:52 Novosti

27. veljače 1993. godine, potpisom Povelje o osnivanju, Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara, Nezavisni sindikat bibliotečnih djelatnika Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat djelatnika srednjih škola i učeničkih domova RH, Sindikat hrvatskih učitelja i Sindikat radnika u djelatnosti socijalne zaštite osnovali su Maticu hrvatskih sindikata.

Danas je Matica hrvatskih sindikata veličinom treća sindikalna središnjica u Republici Hrvatskoj koja okuplja 10 sindikata s oko 60 000 članova iz područja zdravstva, predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg školstva, znanosti i visokog obrazovanja, pravosuđa, djelatnosti mirovinskog osiguranja te bankarskih djelatnosti. Udruženi sindikati obvezali su se na unapređenje sindikalnih i socijalnih prava i sloboda, na zaštitu interesa i prava članova te na poštivanje načela sindikalne solidarnosti, demokratičnosti i neovisnosti.

Svim članovima sindikata udruženih u Maticu čestitamo ovu svečanu obljetnicu!

Tagovi | 25 godina | čestitka | Matica hrvatskih sindikata